Pochodzenie

Pochodzenie arbuza bezpestkowego sięga wiele wieków wstecz, był uprawiany w Japonii już w czasach starożytnych. Japońscy rolnicy, nieświadomi tego, że pewne techniki rolnicze dały początek nowej odmianie triploidalnej, stworzyli produkt, który później, a konkretnie w latach 70., został opracowany w Kalifornii.

Dzięki badaniom i testom przeprowadzonych na różnych odmianach nasion przez Dział Produkcji i Rozwoju Anecoop, po raz pierwszy w Europie wprowadzono do sprzedaży odmianę „Królowa serc”. Arbuz bezpestkowy powstał w wyniku naturalnego skrzyżowania trzech odmian, co pozwoliło uzyskać rośliny, w których pestki nie rozwijają się i są niewyczuwalne podczas jedzenia.

Transport i przechowywanie

Zalecana temperatura magazynowania i transportu to 10-12ºC (8ºC dla odmiany mini). Długotrwałe narażenie na niższe temperatury może uszkodzić owoce. Nie zaleca się pozostawiania arbuzów na słońcu ani przechowywania ich w temperaturze powyżej 18ºC. Jeżeli arbuzy przewożone są z produktami, które wytwarzają etylen, takimi jak melony, owoce pestkowe i pomidory, należy stosować pochłaniacze etylenu i zapewnić jak największą wentylację.

Sposób uprawy

Arbuzy mogą być uprawiane na wolnym powietrzu lub w szklarniach w zależności od pory roku i różnych obszarów produkcyjnych, jednakże zawsze zgodnie z metodami uprawy, które szanują środowisko i gwarantują bezpieczeństwo żywności, takie jak system produkcji naturane (certyfikowany przez Globalgap) lub produkcja ekologiczna.

Pochodzenie

Pochodzenie arbuza bezpestkowego sięga wiele wieków wstecz, był uprawiany w Japonii już w czasach starożytnych. Japońscy rolnicy, nieświadomi tego, że pewne techniki rolnicze dały początek nowej odmianie triploidalnej, stworzyli produkt, który później, a konkretnie w latach 70., został opracowany w Kalifornii.

Dzięki badaniom i testom przeprowadzonych na różnych odmianach nasion przez Dział Produkcji i Rozwoju Anecoop, po raz pierwszy w Europie wprowadzono do sprzedaży odmianę „Królowa serc”. Arbuz bezpestkowy powstał w wyniku naturalnego skrzyżowania trzech odmian, co pozwoliło uzyskać rośliny, w których pestki nie rozwijają się i są niewyczuwalne podczas jedzenia.

Transport i przechowywanie

Zalecana temperatura magazynowania i transportu to 10-12ºC (8ºC dla odmiany mini). Długotrwałe narażenie na niższe temperatury może uszkodzić owoce. Nie zaleca się pozostawiania arbuzów na słońcu ani przechowywania ich w temperaturze powyżej 18ºC. Jeżeli arbuzy przewożone są z produktami, które wytwarzają etylen, takimi jak melony, owoce pestkowe i pomidory, należy stosować pochłaniacze etylenu i zapewnić jak największą wentylację.

Sposób uprawy

Arbuzy mogą być uprawiane na wolnym powietrzu lub w szklarniach w zależności od pory roku i różnych obszarów produkcyjnych, jednakże zawsze zgodnie z metodami uprawy, które szanują środowisko i gwarantują bezpieczeństwo żywności, takie jak system produkcji naturane (certyfikowany przez Globalgap) lub produkcja ekologiczna.

Pochodzenie

Pochodzenie arbuza bezpestkowego sięga wiele wieków wstecz, był uprawiany w Japonii już w czasach starożytnych. Japońscy rolnicy, nieświadomi tego, że pewne techniki rolnicze dały początek nowej odmianie triploidalnej, stworzyli produkt, który później, a konkretnie w latach 70., został opracowany w Kalifornii.

Dzięki badaniom i testom przeprowadzonych na różnych odmianach nasion przez Dział Produkcji i Rozwoju Anecoop, po raz pierwszy w Europie wprowadzono do sprzedaży odmianę „Królowa serc”. Arbuz bezpestkowy powstał w wyniku naturalnego skrzyżowania trzech odmian, co pozwoliło uzyskać rośliny, w których pestki nie rozwijają się i są niewyczuwalne podczas jedzenia.

Transport i przechowywanie

Zalecana temperatura magazynowania i transportu to 10-12ºC (8ºC dla odmiany mini). Długotrwałe narażenie na niższe temperatury może uszkodzić owoce. Nie zaleca się pozostawiania arbuzów na słońcu ani przechowywania ich w temperaturze powyżej 18ºC. Jeżeli arbuzy przewożone są z produktami, które wytwarzają etylen, takimi jak melony, owoce pestkowe i pomidory, należy stosować pochłaniacze etylenu i zapewnić jak największą wentylację.

Sposób uprawy

Arbuzy mogą być uprawiane na wolnym powietrzu lub w szklarniach w zależności od pory roku i różnych obszarów produkcyjnych, jednakże zawsze zgodnie z metodami uprawy, które szanują środowisko i gwarantują bezpieczeństwo żywności, takie jak system produkcji naturane (certyfikowany przez Globalgap) lub produkcja ekologiczna.

Czerwony arbuz bezpestkowy

Pierwszy arbuz bezpestkowy na rynku europejskim.

Najdłużej obecny na rynku i najlepszy pod względem sprzedaży. Ma ten sam smak, kolor, jakość i konsystencję co tradycyjny arbuz, ale nie ma pestek. Słodki, smaczny i chrupiący. Łatwo rozpoznawalny dzięki wyjątkowej skórce w paski. Sukces gwarantowany!

Czerwony arbuz bezpestkowy

Pierwszy arbuz bezpestkowy na rynku europejskim.

Najdłużej obecny na rynku i najlepszy pod względem sprzedaży. Ma ten sam smak, kolor, jakość i konsystencję co tradycyjny arbuz, ale nie ma pestek. Słodki, smaczny i chrupiący. Łatwo rozpoznawalny dzięki wyjątkowej skórce w paski. Sukces gwarantowany!

Czerwony arbuz bezpestkowy

Pierwszy arbuz bezpestkowy na rynku europejskim.

Najdłużej obecny na rynku i najlepszy pod względem sprzedaży. Ma ten sam smak, kolor, jakość i konsystencję co tradycyjny arbuz, ale nie ma pestek. Słodki, smaczny i chrupiący. Łatwo rozpoznawalny dzięki wyjątkowej skórce w paski. Sukces gwarantowany!

Żółty arbuz bezpestkowy

Innowacyjny, zaskakujący, jego żółty kolor pozwala zwiększyć poziom sprzedaży.

Ze skrzyżowania innych odmian arbuza uzyskuje się żółtego arbuza bezpestkowego o doskonałej jakości. Jego charakterystyczną cechą jest żółty miąższ, podobny w odcieniu do ananasa, chociaż wyróżnia się również wyraźną soczystością, co przy smaku tradycyjnego arbuza czyni go znakomitym produktem, bardzo zdrowym i naturalnym, idealnym do połączenia z czerwonym arbuzem, ponieważ te dwa kolory doskonale uzupełniają się podczas przygotowywania pysznych dań.

Żółty arbuz bezpestkowy

Innowacyjny, zaskakujący, jego żółty kolor pozwala zwiększyć poziom sprzedaży.

Ze skrzyżowania innych odmian arbuza uzyskuje się żółtego arbuza bezpestkowego o doskonałej jakości. Jego charakterystyczną cechą jest żółty miąższ, podobny w odcieniu do ananasa, chociaż wyróżnia się również wyraźną soczystością, co przy smaku tradycyjnego arbuza czyni go znakomitym produktem, bardzo zdrowym i naturalnym, idealnym do połączenia z czerwonym arbuzem, ponieważ te dwa kolory doskonale uzupełniają się podczas przygotowywania pysznych dań.

Żółty arbuz bezpestkowy

Innowacyjny, zaskakujący, jego żółty kolor pozwala zwiększyć poziom sprzedaży.

Ze skrzyżowania innych odmian arbuza uzyskuje się żółtego arbuza bezpestkowego o doskonałej jakości. Jego charakterystyczną cechą jest żółty miąższ, podobny w odcieniu do ananasa, chociaż wyróżnia się również wyraźną soczystością, co przy smaku tradycyjnego arbuza czyni go znakomitym produktem, bardzo zdrowym i naturalnym, idealnym do połączenia z czerwonym arbuzem, ponieważ te dwa kolory doskonale uzupełniają się podczas przygotowywania pysznych dań.

Czarny arbuz bezpestkowy

Klasyczny arbuz o ciemnej skórce, dla miłośników tradycji.

Najnowszy dodatek do rodziny BOUQUET. Zaspokaja zapotrzebowanie na arbuza o tradycyjnym wyglądzie, gładkiej i ciemnej skórce. Ten bezpestkowy arbuz łączy wszystkie walory pozostałych odmian pod względem smaku i słodyczy. To zawsze najlepszy wybór!

Czarny arbuz bezpestkowy

Klasyczny arbuz o ciemnej skórce, dla miłośników tradycji.

Najnowszy dodatek do rodziny BOUQUET. Zaspokaja zapotrzebowanie na arbuza o tradycyjnym wyglądzie, gładkiej i ciemnej skórce. Ten bezpestkowy arbuz łączy wszystkie walory pozostałych odmian pod względem smaku i słodyczy. To zawsze najlepszy wybór!

Czarny arbuz bezpestkowy

Klasyczny arbuz o ciemnej skórce, dla miłośników tradycji.

Najnowszy dodatek do rodziny BOUQUET. Zaspokaja zapotrzebowanie na arbuza o tradycyjnym wyglądzie, gładkiej i ciemnej skórce. Ten bezpestkowy arbuz łączy wszystkie walory pozostałych odmian pod względem smaku i słodyczy. To zawsze najlepszy wybór!

Mini arbuz bezpestkowy

Najsłodszy arbuz z rodziny Bouquet!

Niewielkich rozmiarów, ale bogaty w smaku i uniwersalny. Arbuz o wadze od 2 do 3 kg i średnicy około 20 cm, doskonałej jakości i wysokim poziomie cukru, chrupiącej konsystencji i odpowiedniej wielkości. Jego cienka skórka umożliwia maksymalne wykorzystanie owoców, których smak jest równie słodki zarówno pod skórką jak i w środku owocu. Jest to idealne rozwiązanie dla małych rodzin.

Mini arbuz bezpestkowy

Najsłodszy arbuz z rodziny Bouquet!

Niewielkich rozmiarów, ale bogaty w smaku i uniwersalny. Arbuz o wadze od 2 do 3 kg i średnicy około 20 cm, doskonałej jakości i wysokim poziomie cukru, chrupiącej konsystencji i odpowiedniej wielkości. Jego cienka skórka umożliwia maksymalne wykorzystanie owoców, których smak jest równie słodki zarówno pod skórką jak i w środku owocu. Jest to idealne rozwiązanie dla małych rodzin.

Mini arbuz bezpestkowy

Najsłodszy arbuz z rodziny Bouquet!

Niewielkich rozmiarów, ale bogaty w smaku i uniwersalny. Arbuz o wadze od 2 do 3 kg i średnicy około 20 cm, doskonałej jakości i wysokim poziomie cukru, chrupiącej konsystencji i odpowiedniej wielkości. Jego cienka skórka umożliwia maksymalne wykorzystanie owoców, których smak jest równie słodki zarówno pod skórką jak i w środku owocu. Jest to idealne rozwiązanie dla małych rodzin.